Need help with Powerbook Pismo

2 replies [Last post]
MaxTek's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 702

Hi, I need help with a Powerbook Pismo. It will not boot past the screen lighting up with a hard drive plugged in. Any hard drive! Once I unplug the hard drive it boots to the flashing question mark icon. Again, with a hard drive plugged in it won't go pass the lit up screen, nothing else, no icons, no beeps etc.

What I have tried:

reset nvram and all in open firmware, nothing
reset button on back, nothing
new hard drive cable, nothing
many different hard drives, nothing
zapping the pram, nothing

I can boot from a CD but the hard drive has to be unplugged. If it is plugged in than it won't boot from a cd, with C held or not.

Any ideas?

Thanks,
MaxTek

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
Offline
Joined: Apr 11 2012
Posts: 75
Re: Need help with Powerbook Pismo

Is the data cable for the hard drive oriented correctly? Some Macs use a flipped ATA connector, which is quite annoying considering not all connections are keyed. I have come across this problem a couple of times, but not actually ever on a Mac, but rather on a PC/AT clone which although it used IDE did the same thing as some Macs.

Well, thats my 2c anyway...

__________________

Shooting film doesn't make me a hipster, it makes me someone who takes photos...

MaxTek's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 702
Re: Need help with Powerbook Pismo

No nothing is flipped with the data cable. Thanks for the input though.