Transwarp card won't work in II+ But will work great in IIe

2 replies [Last post]
Offline
Joined: Aug 1 2013
Posts: 54

The transwarp is being odd. I installed it in a apple ii+ and I get errors during the self card test error type 2 and error type 3. Also the disk drives stop auto starting. In basic if I press enter few times there random garbled characters popping on the screen. I did the dip switches correctly also had the card in slot 0 with the language care removed and installed. Also took out all the cards and got the same issue.

Now I set the speed in half it read the drives but wouldn't boot and still got error 2, when I set it to 1mhz it boots fine with the logo intro.
Also the ram is being used because there was no lang card and I had a 64k program load. But the self test still showed up with error 2 at one MHz

So I tried 2 other ii+ computers same issue exactly. I tried the apple IIe computer not enhanced. The card works in the iie just fine, passed all tests etc.

My question is did you use it only on a iie? Also I read it should work on a ii+ . What do you think the problem is with the ii+?
I noticed the firm ware is 1.0 latest is 1.4 is the later firmware compatible with all apple iis?

I would like to use it on my apple ii+ Odd that apple iie works fine. Do you guys thing I'm missing something here?

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
transwarp II guy's picture
Joined: Mar 7 2013
Posts: 465
Re: Transwarp card won't work in II+ But will work great in IIe

rekokut wrote:

My question is did you use it only on a iie? Also I read it should work on a ii+ . What do you think the problem is with the ii+?
I noticed the firm ware is 1.0 latest is 1.4 is the later firmware compatible with all apple iis?

I would like to use it on my apple ii+ Odd that apple iie works fine. Do you guys thing I'm missing something here?

I've used a Transwarp in my II+ for decades in slot 0. Have you tried re-seating the chips on the card?

Offline
Joined: Aug 1 2013
Posts: 54
Re: Transwarp card won't work in II+ But will work great in IIe

Yeah I reseated.all the chips in the card and still no go. Im totally stumped. What do you set the memory settings at? Do you have lang card installed.
I tired.a combination of things.