The Sims House Party WILL NOT INSTALL

8 replies [Last post]
Tiger G5 Kid's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 134

I just got a copy of The Sims House Party, and It keeps saying "An additional 375.3MB are needed on "Pete's HD" to install". I've got 49GIGS free! HELP! I can't return it, so I might as well holler for help on the forums! Shock Tongue

Peter PantherG4 Kid

__________________

(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 455
I really don't know if it wou

I really don't know if it would matter, but is your hard drive formatted the unix way or the standard hfs+ way?

When I used to support office products, we would run into problems with the installer when people tried installing it on a drive formatted with what i think was called UFS (unix file system).

We recommended that they used HFS+ or do the drag and drop but warned them that the value pack installer wouldn't run as well.

__________________

I play Atari while eating my string cheeze!

Tiger G5 Kid's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 134
HFS+

Guessing that HFS+ is the standard, i've got HFS+.

YES, I'm 12.
Countdown to Destruction - My Band

__________________

(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 455
Okay, now are you doing anyth

Okay, now are you doing anything non-standard such as using links (or whatever they are called) to move your home folders to a different partation? Or is your whole OS standard with no out of the ordinary customizations?

This relates to the only other thing I remember for installing problems, was that when customer's used to move their home folders to a different partition and only had the os on say a 2 gig partition, it would tend to causes "issues".

Anything "extraordinary" on your setup?

__________________

I play Atari while eating my string cheeze!

Tiger G5 Kid's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 134
Nothing unsusal!!

Nothing unusual, just a standard OSX.3 install.

__________________

(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Offline
Joined: Aug 2 2004
Posts: 1
>.o;

I'm having an identical problem with Livin' Large on a brand new eMac G4 with an 80G hard drive. Crying If I can't get Livin' Large to install, obviously I can't get any further along >.o; If you find an answer, I hope you post it here so I can try it out! ;D

(life was so much EASIER with OS 8.6. It did what you TOLD it to...) Wink

__________________

I'm not cranky. I've just been won over by the Dark side of the Force

The Czar's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 287
Just have to state the obvious...

I know it's stating the obvious, but are you guys logged in with admin and/or root priviledges?

Worth a shot..

The Czar

__________________

iBook 14" 1.33Ghz/768MB/60GB/10.4.8
Quicksilver 2x1.6Ghz/1536MB/600GB/10.4.8 Server

olikicksmacs's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 252
Problem solved.... I think

Hi,

http://www2.macupdate.com/info.php/id/6228

May be the answer. It has lots of fixes and stuff for the mac version.

Hope it helps

Oli

__________________

iMac Tangerine G3 600mhz (Gary), Dell Inspiron 6000 (Delila)

rceubanks's picture
Offline
Joined: Nov 9 2004
Posts: 3
Update won't help

The update won't help anything due to the program not being installed yet. I'm having the same issue on a friends Mac and haven't been able to do much. Don't worry about calling Apple for support because doing they're tech support I'll be upset if you call me yelling about The Sims not working. I've found a few things to try so here goes:

go into system pref's, open classic pref's, hold the option key and click on "Memory/Versions" at the top (this will allow you to adjust memory on the page), click on "Adjust Memory" at the bottom and set it higher. This will only change the RAM allocated, but its worth a shot...will at least let everything run a little faster when running in Classic.

try booting directly into Classic and installing.

EA's Tech Support has nothing on Mac's so don't waste your time. I've checked for any known issues from our end and theres nothing here. Best of luck and let me know if you find any good answers.

__________________

Apple support is a call away...if we decide to answer...