LC550 AB in Power CC, what traces (if any) do I cut/modify?

1 reply [Last post]
AG-Wolf's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 136

I'm digging all my power CC parts out to finish this project once and for all, I remember the last thing I attempted was trimming down an LC550 analog board to use in place of the stock CC one (my stock CC board seemed like it was being strained too much when I did the 60hz 640x480 mod, even though I have a secondary power supply for everything else BUT the CRT).

On my original CC AB it looks like I cut a few traces on the connector to make the 6500 MB see it as a powermac 5500 chassis. Pin 25 was isolated, pin 20's trace was cut and rewired to pin 24, Jumper 19 on the top side was cut, and then this was what was rerouted for the VGA fix:

This configuration worked, aside from the picture being a little jerky once in a while.

On the LC550 analog board, no traces were cut, Jumper 19 on the top was cut, and pin 1 of the connector was soldered someplace arbitrary on the board- following the instructions of the person who posted the method that I followed like a year ago or more.

Now, my question is this-
What is the PROPER way to use an LC(or performa)550 analog board? When I powered this machine up, it just sat there with a black screen. I listended for normal hard drive function to see if it were booting, but there was nothing. Now, the thing didn't go up in a ball of flames, so that's a plus, but I think the connector needs to be wired differently to trigger the machine to startup fully. Does anyone know the correct way to get this analog board working correctly? Fitting it is not an issue, I've accompished this feat already, I just want to get the board actually running because there would be less risk of burning out prematurely since it's designed to display 640x480.

__________________

Main PC: Sempron 2Ghz 256k L2/768MB Ram/40,60,120Gb HD's/CDRW/DVD+-RW/WinXP SP2
» Main Mac: PowerMac 6500 inside Color Classic/G3 500Mhz 1MB L2/128Mb Ram/40Gb HD/OS 9.1/ATI Rage 128/OrangeLink USB-FireWire/CSII E-net/TV-FM Tuner

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
AG-Wolf's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 136
Disregard the above post (how

Disregard the above post (how come I cant delete posts?).. I put the old analog board back in the machine but I still can't get a startup chime or any intlligent activity out of the whole shebang once it's together, so I have a different problem to track down, it would seem.

__________________

Main PC: Sempron 2Ghz 256k L2/768MB Ram/40,60,120Gb HD's/CDRW/DVD+-RW/WinXP SP2
» Main Mac: PowerMac 6500 inside Color Classic/G3 500Mhz 1MB L2/128Mb Ram/40Gb HD/OS 9.1/ATI Rage 128/OrangeLink USB-FireWire/CSII E-net/TV-FM Tuner