powerbook 15" aluminum series wont boot

4 replies [Last post]
Offline
Joined: Mar 27 2006
Posts: 3

Hello applefritter friends,
I got my hands on a powerbook G4 1.5 G4,Aluminum series,it's missing a Hard drive has 512 ram(2)256 chips very clean,
so here is the deal...I tried booting from an Install Tiger DVD and there is no sound (chime),nothing on the LCD screen,(black),I even tried connecting DV,and svideo to Additional output to LCD monitor,still nothing...I do get sound from the DVD as it spins and then stops, the keys light up (cap) (number) locks and thats all I get ...I tried resetting,RPAM,CUDA,even holding R,to reset the video ram,still no joy,I was wondering if there is additional tricks to try to solve the issue to see what parts need to be replaced,I'm thinking Logic board but want to know for sure they are not cheap...i had smular issue with a power mac MDD thought it was Logic board turned out to be cpu card now i have two logic boards lol .so I'm gonna build another powerMac this time with a home brew liquid cooling system will post pic on that later on cheerz

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
Offline
Joined: Jan 12 2005
Posts: 104
power?

Does the battery seem to be charging?

__________________

Dustin

Offline
Joined: Mar 27 2006
Posts: 3
15"PB-ALMN

Sup dustin...yea the Battery does charge I get yellow amber then green go when done ...
any thoughts ?

Offline
Joined: Jan 12 2005
Posts: 104
Hmmm...

(note, these aren't put in any particular order)

Hmmm... bad RAM?

You say you hear sound from the DVD drive. Do you have a firewire or other external drive you could try to boot from, just to see what happens?

You say CUDA, but it's documented as PMU, making me think you might have gotten different instructions than what is correct for your machine? (just a thought)

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=14449

Not really, not even a chime? Not sure, unless the power switch is bad. Of course, it might not chime if the volume was set to 0, but that would have been set back to a default level after the cuda/PRAM/etc. resets you tried, for at least a boot... can't get into firmware, then? Have you taken it apart?

http://www.powerbookmedic.com/Download---G4-Aluminum-15-Powerbook-Take-Apart-Manual-p-16559.html

(maybe just a loose connection, somewhere?). Of course, the al15ines have a DC-in board, there may be something on the board that is keeping power from getting to the logic board, with the parts that charge the battery intact...

Never heard of holding R to reset video ram, is that documented somewhere?

Those are my thoughts, not sure if they'll help

"Sup dustin..." do I know you? I read that, and thought you might be someone I know, but I don't recognize "dronezone", good luck either way.

__________________

Dustin

Offline
Joined: Mar 27 2006
Posts: 3
sup

nothing but black screen ...i get green light ...caps lock...number lock...any more sggetionz?
~droneZ