Quadra 950- no ADB response

2 replies [Last post]
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 85

I have a Quadra950 that has been upgraded to a PowerMac. Having been in hibernation in a cupboard for the last 4 years, I have booted it up to find that there is no response from any ADB device.
I have a few keyboards and mouses that work fine on other macs- an Apple Adjustable and ADB Mouse II have no response. None of the LEDs light up when I turn the key to boot it, and the caps lock light does not come on if I press caps lock.
Is this a symptom of having a flat PRAM battery, or am I looking at the death knell of the Q950?
It's possible that its just cold solder joints on the ADB port- but I don't have the room or the time to find out.

__________________

~~~
tachyon
Wannabe modder without the carpentry skills.
Mac devotee since 1986

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 57
Check the Key Position

IIRC, there is a position for the key which allows the machine to boot up but disables all input. This is to make it secure in an environment where it might act as a server but others have access to it. So, if you haven't already tried it, put that key in a different position.

Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 85
trag, you are absolutely righ

trag, you are absolutely right. I had turned the key all the way to the lock position.
How embarrassing!
Just goes to show, it's always worth waiting for a response in a forum before parting with a suspect mac.

__________________

~~~
tachyon
Wannabe modder without the carpentry skills.
Mac devotee since 1986