Leopard on G5, need help.

3 replies [Last post]
Offline
Joined: Jun 8 2007
Posts: 213

I just recently upgraded my Power Mac G5 from OS X Tiger to Leopard. When the installation completed, I restarted, after that, it just gives me a blank blue screen with a mouse pointer(which I can move), there is long pause, then you hear the hard drive, then it just stops. The screen is still there, nothing is happening. My G5 is the early 1.6 GHz model, it has 2 GB of RAM, and an 80 GB hard drive. I really don't know whats wrong, the longest it's been sitting like this was 2 min. I'm not sure if anything will happen next, I'll give you updates if something happens. If anyone has a fix, I would like to know. Thank you.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
GEOS's picture
Offline
Joined: Dec 20 2003
Posts: 334
Did you do a clean install or

Did you do a clean install or install over top of Tiger? I'd recommend doing an erase and install if you can. Sounds like its getting hung up right before it loads the Finder.

__________________

Oh, Hazel, look. The field! It's covered in blood

Quad 2.5 G5, MBP 2.6 17", DP 2.7 G5, Mini 2.33, MBP 2.16 CD, DP 2.0 G5, DP 1.42 MDD, 17” PowerBook 1.67, 12" PowerBook 1.5, TiBooks 1GHz 867 & 667, iMac G3 500, Cubes 500 & 450, B&W G3 450 & 350, iBook 300's, 366 466, Beige G3 350, PDQ G3 233

Offline
Joined: Jun 8 2007
Posts: 213
I really don't like the sound of that.

Yes, what your saying does seem possible, I got the installer as an upgrade disk from a relative. I'm going to try a reinstall, to see what happens, if it can't, I still might need help.

Offline
Joined: Jun 8 2007
Posts: 213
FIXED!!!!

Well, you were right actually, there was an application that made Finder hang during startup. I forgot that I had extra 3rd party GUI stuff to Mac OS, which runs at startup, and it stopped the Finder. I fixed it from looking at this source:
http://blogs.zdnet.com/Apple/?p=981
Thank you.