Apple //c starts drive, makes beep, black screen

5 replies [Last post]
Offline
Joined: Nov 14 2008
Posts: 4

Sorry if this is a silly question, but an Apple //c I recently purchased doesn't seem to boot up. It starts the drive and beeps, but there isn't any video on the screen. (The screen is connected via RF, and I've tried toggling 80/40 columns) If it helps, I'm running it on a 12v power supply. (I think the original one was 15v...) Is this machine broken, or is it human error? Wink

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
Offline
Joined: Nov 14 2008
Posts: 4
Also, the screen seems to loc

Also, the screen seems to lock into the signal, so something is comng in from the //c.

gsmcten's picture
Offline
Joined: Oct 4 2005
Posts: 2616
One Silly Question Deserves Another...

Cranberry,

Did you place a disk into the drive before powering up? You didn't say.

__________________

Steven (gsmcten)

"Apple ][.....It's ALIVE!!!!!"

Offline
Joined: Nov 14 2008
Posts: 4
An answer to a silly question's silly question

No, I didn't.

gsmcten's picture
Offline
Joined: Oct 4 2005
Posts: 2616
Another Silly Question....

Cranberry,

Does she work now?

__________________

Steven (gsmcten)

"Apple ][.....It's ALIVE!!!!!"

Offline
Joined: Nov 14 2008
Posts: 4
Success!

I didn't realize that the //c cannot output in RF. I had the composite out plugged into the RF on my television. (I'm rather surprised that it synced at all!) Well, I feel like the biggest idiot ever. Thanks for the help!