wtb: video card for b&w

4 replies [Last post]
Joined: Apr 26 2004
Posts: 38

Hey everyone-
After having my beloved beige g3 stolen from me (http://www.applefritter.com/node/view/4283), a good friend gave me a pieced together b&w from his collection. Only problem is, it came with an old video card that is not supported under Panther. I can install it fine, but I never get anything better than 4 bit video, and it is pretty much unusable. What I need is a os-x compatible video card, the cheaper the better. I am not a gamer, nor amI doing anything really graphic intensive. I would actually prefer an original ATI Rage 128, like what it had OEM. I am sure there is someone out there who has upgraded the video on the b&w and has one of these lying around. Any chance you want to sell it to me? I can pay with paypal. Thanks!

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
Joined: Jun 8 2004
Posts: 48
Check your private messages.

You have a private message from me.

Thank you,

-Wallstreet-'s picture
Joined: Dec 26 2003
Posts: 148
Do you happen to know which v

Do you happen to know which video card is in there now? That problem sounds exactly like one I was having with ATI XClaim 128 VR Pros in B&W's I was having. Try updating to 10.3.5 and see if you get millions of colors back (it worked for me).

Good luck!


Worker bees can leave
Even drones can fly away
The queen is their slave

Joined: Dec 20 2003
Posts: 279
Not sure what your price rang

Not sure what your price range is, but the Radeon 9200 PCI is a great card, and leaps and bounds faster then any other PCI card for the mac, and the price is pretty good as well (129 bucks brand new)


G4 in a G5 Case: http://www.mlode.com/~stuka/g45/
iMac in FlexATX Case: http://www.mlode.com/~stuka/imac-atx/

Joined: Apr 26 2004
Posts: 38
Ok guys, despite the fact tha

Ok guys, despite the fact that my card was made in 1997 and is unlike any other card I have seen in a mac before, Wallstreet was right and after I installed the 10.3.5. update, it started working beautifully (at least for a 4 mb video card) Thanks guys!