IIe disk II issues

3 posts / 0 new
Last post
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: May 8 2021 - 22:45
Posts: 5
IIe disk II issues

Hello all,

I'm sort of new here. I've been a lurker for a few years but finally made an account. I have a IIe with a single disk II drive that I've had for years. Last year I packed it away in a closet and just now brought it out today to use it again. Well, me not paying attention I plugged my disk 2 drive into the first row of pins on the card but not the second! When i started the computer up obviously the drive didn't come on but it did make a click.  I shut everything down and unplugged and replugged the ribbon cable correctly. When I booted the computer next the drive went through the normal boot up process only this time it will not read or save programs to disks. I tried several of my disks in another drive on my friend's IIe and they ran just fine. I cleaned the head and still no results. Did I accidently fry the drive read/write ability when I plugged it in wrong?

css
Offline
Last seen: 3 hours 47 min ago
Joined: Mar 18 2019 - 00:10
Posts: 37
Welcome to the club

This has happened to a lot of us over the years, I'll wager:

 

https://www.youtube.com/watch?v=l1P0F4L5oVg

Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: May 8 2021 - 22:45
Posts: 5
Yeaaa that sounds like that's

Yeaaa that sounds like that's what's going on. With how cheap the chips are I'll just get all new chips for that board. I'll update how it turns out. Thanks!

Log in or register to post comments