my iMac died

6 posts / 0 new
Last post
Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Joined: Dec 20 2003 - 01:35
my iMac died

i tried installing osx on my iMac which i just upgraded to 256meg it forze for a few hours then shutdown. it now will boot to the chime of the old os9 but i get no picture. if anyone has some ideas or can help please let me know.

Thanks in advance,
Andrew

Dr. Webster's picture
Offline
Last seen: 3 hours 16 min ago
Joined: Dec 19 2003 - 17:34
Check your PRAM battery.

Check your PRAM battery.

Offline
Last seen: 7 years 1 month ago
Joined: Dec 20 2003 - 01:35
i tried but it didnt work it

i tried but it didnt work it is a brand new battery

Eudimorphodon's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Joined: Dec 21 2003 - 14:14
Is the computer an early slot

Is the computer an early slot-loading iMac? In which case, you probably fell into the trap of installing OS X without upgrading your firmware first.

http://www.macosxhints.com/article.php?story=20021023065837185

There's some suggestions for resurrecting it in this thread:

http://p197.ezboard.com/fmacnightowlmessageboardtheimacboard.showMessage?topicID=211.topic

Google and you'll find more. Note, however, that the consensus in a lot of cases seems to be that unless your iMac is a model that includes a VGA port you're boned.

--Peace

rael9's picture
Offline
Last seen: 13 years 7 months ago
Joined: Dec 26 2003 - 16:21
PRAM

Stupid question, but have you tried resetting the PRAM?

Jon
Jon's picture
Offline
Last seen: 7 years 2 months ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
[url]http://www.applefritter.

http://www.applefritter.com/node/view/1778

I ran into the same kinda trouble when I bought a used "dead" iMac. What model is it exactly? Mine is a slot-load 350MHz BlueBerry. All it needed was a firmware upgrade, and a few OS re-install/upgrades.

Log in or register to post comments