Apple Set Top Box (Revisited)

57 posts / 0 new
Last post
LimeiBook86's picture
Offline
Last seen: 8 years 14 hours ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
IIsi PSU

Yeah I was reading about that. I am bidding on one as we speak so, this should be exciting! Smile

Of course if I get it to work I'll let everyone know ASAP Wink

LimeiBook86's picture
Offline
Last seen: 8 years 14 hours ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
Update!

I just installed a new working PSU in the STB Model 1, it was a Macintosh IIsi PSU and it fits perfectly! I'll be able to test it when I get the proper STB board (Mac LC 475 style board) which I should be getting soon. Until then I need to solder some pins that broke off from one of the connectors. It would be awesome if I can get this machine to work and of course I'll post pics! Biggrin w00t

LimeiBook86's picture
Offline
Last seen: 8 years 14 hours ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
Putting the puzzle togeather!

Well folks, I finally got it Smile Here is the special Apple STB LC 475 motherboard. Complete with two output cables, and a special underside LC PDS port!

Unfortunately when I hooked everything up and pressed the startup key on the keyboard nothing happened. The STB uses a Mac IIsi PSU which has no power on/off switch. In fact I haven't been able to find an on/off switch on the whole unit. Unless there was some special switch on it that I don't know about which could of been plugged in, which of course could now be missing. I also took the Apple remote from my old Performa and tested it, this didn't power on the machine either. So all the pieces are together including the lid of the unit which has Hard Drive brackets under it to hold the SCSI hard drive. The second square port port on the LC board is to power the hard drive, I don't have this cable with me but, I have an external power adapter which came with my USB to IDE adapter that I can use on it but, still that is to power the Hard Drive and not the unit so without the cable I wouldn't see why it won't work. Biggrin

So now all the pieces of the puzzle are together...except why it won't turn on. The only thing I can think of is that there are two pins that broke off of the STB board (not LC 475 board) while shipping, I can solder these on but, I believe they are only for the composite video... unless I am wrong. Also the composite video adapter (Same as see on the Quadra 660AV) plugs into the top of the LC 475 board, although that could be in the wrong place. Maybe those ports on the LC board are for a fan or for a speaker. Blum 3

Anyway I'll still try and get the machine to work but, as of now it won't turn on. Any thoughts or suggestions would be great, and of course I have uploaded new pictures, the links are below. Smile

http://homepage.mac.com/ibook238/stb/lc475-board.jpg
http://homepage.mac.com/ibook238/stb/lc475-under.jpg
http://homepage.mac.com/ibook238/stb/apple-stb-lid.jpg

Offline
Last seen: 9 years 4 months ago
Joined: Feb 10 2009 - 13:28
Apple Settop Box Question

Hi Phil,

I am wondering if you would happen to have any pictures of your Apple Settop Box, including the orignal Apple remote control. If you don't would you happen to know of anyone else who I could contact to get some.

Hope to hear back from you.

Ian

Offline
Last seen: 9 years 4 months ago
Joined: Feb 10 2009 - 13:28
Looking for Pictures of the Original Apple Remote

Hi everyone,

I am interested in finding out if anyone has pictures of the remote or knows of anyone who could share them with me. I just found someone who has posted a series of pictures of the Apple Settop Box (BT Interactive TV System Voyager 2000) but not the remote. http://www.flickr.com/photos/14329937@N00/

Thanks,

Ian

Offline
Last seen: 5 years 7 months ago
Joined: Nov 21 2005 - 22:36
This is the revisiting of the

This is the revisiting of the revisited. I owned the STB 1 and the final Apple STB (AKA 3), very cool devies

Pages

Log in or register to post comments