Need help with Powerbook Pismo

3 posts / 0 new
Last post
MaxTek's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
Need help with Powerbook Pismo

Hi, I need help with a Powerbook Pismo. It will not boot past the screen lighting up with a hard drive plugged in. Any hard drive! Once I unplug the hard drive it boots to the flashing question mark icon. Again, with a hard drive plugged in it won't go pass the lit up screen, nothing else, no icons, no beeps etc.

What I have tried:

reset nvram and all in open firmware, nothing
reset button on back, nothing
new hard drive cable, nothing
many different hard drives, nothing
zapping the pram, nothing

I can boot from a CD but the hard drive has to be unplugged. If it is plugged in than it won't boot from a cd, with C held or not.

Any ideas?

Thanks,
MaxTek

Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Joined: Apr 11 2012 - 07:27
Re: Need help with Powerbook Pismo

Is the data cable for the hard drive oriented correctly? Some Macs use a flipped ATA connector, which is quite annoying considering not all connections are keyed. I have come across this problem a couple of times, but not actually ever on a Mac, but rather on a PC/AT clone which although it used IDE did the same thing as some Macs.

Well, thats my 2c anyway...

MaxTek's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
Re: Need help with Powerbook Pismo

No nothing is flipped with the data cable. Thanks for the input though.

Log in or register to post comments