Green iMac Won't Boot from HD

3 posts / 0 new
Last post
Offline
Last seen: 10 years 4 months ago
Joined: Feb 10 2008 - 14:07
Green iMac Won't Boot from HD

I have Green iMac, recently purchased used. I put a tested 20gb HD in it and installed OS9.2. The iMac boots from the OS9.2 CD without issue, and sees and installs OS9.2 on the HD without a problem. I formated the HD as MAC Standard, and checked it with First Aid; all was well.

I set the Startup control panel to boot from the HD, and restarted. All I get is the file folder with the question mark indicating that the iMac can't find a system to boot from.

I tried a reset of the PRAM and that accomplished nothing. At this point I am open to suggestions? Thanks in advance for any you may have.

Jon
Jon's picture
Offline
Last seen: 7 years 3 weeks ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
This is a trayloader, I'm gue

This is a trayloader, I'm guessing? If so the boot partition needs to be in the first partition, that is also less than 8GB. It's a known issue with older iMacs and PowerBooks.

EDIT: http://lowendmac.com/mail/mb07/1210.html

dankephoto's picture
Offline
Last seen: 9 months 2 weeks ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
First 8GB partition issue only for OS X . . .

not for any classic MOS.

edit
"often-repeated misconception"
Hmm, well, there I go often-repeating it. So apparently it is an issue with classic MOS. Guess a repartition of the drive (with a 7.5GB or smaller first volume) would be a good start for MR T. Thanks Jon.
/edit

dan k

Log in or register to post comments