Beige G3 MT 300 woes

4 posts / 0 new
Last post
Offline
Last seen: 19 years 2 weeks ago
Joined: May 2 2004 - 18:50
Posts: 94
Beige G3 MT 300 woes

well ups managed to bang up another package, this time a Beige G3 300mhz, i pulled it outta the box popped a radeon 7000 mac edition it it and fired it up. it didnt do nothing, so then i hauled out my trusty 16" apple display to see if onboard video is working, sure that is but it wont boot, and it doesnt have the stock apple cd rom to boot it either. on my other beige, i pop a PCI video card in and boom it fires right up with it. This has the Wings AV Card in it as well

Offline
Last seen: 15 years 3 months ago
Joined: Apr 26 2004 - 16:42
Posts: 38
I know you know all this, but

I know you know all this, but is are the IDE cables and Ram seated well? It was working great when I packed it up. The last thing I did with it was create a generic user account and delete the one i was using.

pull out the cd-rom from your other beige and boot from that?

eeun's picture
Offline
Last seen: 11 months 1 week ago
Joined: Dec 19 2003 - 17:34
Posts: 1895
onboard video

When you say it won't boot from onboard video, do you mean you don't see anything at all, not even a grey screen, or you reached that point and can't get it to see the hard drive?
I bought a DT G3, also from someone on here on Applefritter, and it didn't work on arrival. I had to reseat the CPU and remove and clean the hard drive's circuit board. The drive had escaped its rails during shipping and wandered around the case tethered to its cable, knocking the heatsink right off the CPU. Some compressed air and new thermal grease and it's worked like a charm ever since.

A bit of advice to others buying computers online: boot it stock first, test it, then start adding your own goodies, mods, etc. That way you know it did/didn't work on arrival, and your own modifications haven't messed things up (not to say at all that any of that is the case here, or to imply fault on either party). Also get these things shipped insured.

Offline
Last seen: 19 years 2 weeks ago
Joined: May 2 2004 - 18:50
Posts: 94
its cured somehwat

I cured it somewhat, im still gonna take it down to the UPS Hub to show them the damage the box was in. mind you it wasnt packed very well. the thing with it is, is it dont like a video card in it is all. Once i attached a monitor to the onboard video it cleared up, i just didnt get os x to boot, so i wiped it and reinstalled panther, although the hard drive did have some bad blocks on it from shaking around and i had to reseat everything. Mind you the UPS delivery guy just threw it down on the ground.

Log in or register to post comments