Appian Graphics AGP video in Sawtooth

8 posts / 0 new
Last post
Offline
Last seen: 12 years 7 months ago
Joined: Sep 16 2004 - 15:44
Appian Graphics AGP video in Sawtooth

I recently got a hold of an Appian Graphics Hurricane. this vid card's processor is a ATI RADEON VE and it has 32MB DRAM. anyhow- I was wondering if anyone knows if it is possible to flash the ROM on this for use in my sawtooth- or if i'm just screwed and need to sell it on ebay?

Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Joined: Sep 16 2004 - 22:28
Flash the ROM...

Hi,

Yes, it's certainly possible. It depends, however, on what model of Radeon it is. I've done this with mostly Radeon 7000s (because they're dirt cheap for decent performance), and a few 8500s, I believe.

Get these files:
http://people.freenet.de/amichalak/flashrm2new.sit

Then, look around (Google helps) for Mac ROM images which correspond to the version of Radeon you have. You'll have to find a PC, but you'll only be booting into DOS once for this. Oh - you can flash the video card even if it's being used as the only display for the PC at the time.

If you need any help, let me know. Good luck!

John Klos

Offline
Last seen: 12 years 2 weeks ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
The radeon VE is the same as

The radeon VE is the same as a 7000, just a different name.

Offline
Last seen: 12 years 7 months ago
Joined: Sep 16 2004 - 15:44
Ok- I gave it a shot, and fla

Ok- I gave it a shot, and flashed the ROM. This time, the Screen turn on and powers up, however all it dispalys are vertical bars, and a square area that is related to the mouse. I used the "full update" that apparently does not have to be upgraded any further. Any ideas? What am I doing wrong??

Offline
Last seen: 12 years 2 weeks ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
does it have a 128k or a 64k

does it have a 128k or a 64k ROm chip on it?

Offline
Last seen: 12 years 7 months ago
Joined: Sep 16 2004 - 15:44
no idea..I even called the Ap

no idea..I even called the Appian Graphics support line- and no answers with them either. Could you recommend a way to find out?

Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Joined: Sep 16 2004 - 22:28
Re: Ok- I gave it a shot, and fla

I've seen that many times. It just means that you're trying to run the card too fast. Try 166 MHz - a ROM with 166 MHz settings is in there somewhere.

John

Offline
Last seen: 5 days 4 hours ago
Joined: Dec 20 2003 - 10:38
The ROM is overclocked, try f

The ROM is overclocked, try finding one of a slower clock speed.

Log in or register to post comments